Fanbase marketing

Samen maken we de sport groter en waardevoller

EEN ACCELERATOR VOOR GROEI

Fanbase marketing is een onmisbare schakel voor moderne sportorganisaties en voor atleten. Fanbase marketing geeft inzicht in wat fans doen op verschillende kanalen en waar ze geïnteresseerd in zijn. Deze ontwikkeling wordt ook wel aangeduid met data-driven marketing of insight-driven business. Marketingcampagnes die gevoed worden door de juiste fandata leiden tot betere resultaten. Een organisatie die hierin investeert, bouwt aan een duurzame concurrentiepositie in het eigen sportdomein.

 

De technologie geeft talloze nieuwe mogelijkheden voor een organisatie om nieuwe fans te leren kennen via diverse digitale en offline touchpoints en de betrokkenheid van bestaande fans te vergroten. Met behulp van data worden nieuwe marktsegmenten gebouwd en inzichten verrijkt. In de sportindustrie bewijst fanbase marketing dat het nieuwe verbindingen kan leggen tussen sponsor en sportorganisatie. Sponsors zoeken naar partnerships die toegevoegde waarde kunnen bieden richting sportfans die digitaal hun informatie consumeren. De sport verkeert in een unieke positie om de waarde van sponsorships uit te bouwen.

 

Fanbase marketing is voor ieder merk, iedere bond, iedere rechtenhouder en elke atleet een accelerator voor verdere groei!